Υποδομή, πριν την τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα.

ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ, ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΚΑΖΟΝ. Το πιο δύσκολο και περίπλοκο στάδιο πριν την τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα. 

Η επιμέτρηση ενός χώρου προτείνετε πάντα από  την εταιρείας μας, Panda Sports. 

Τα βήματα σε μια επιμέτρηση χώρου που πρόκειται να τοποθετηθεί συνθετικό γκαζόν, είναι τα κάτωθι:

1. σκαρίφημα του χώρου. (πρέπει να εμφανίζονται λεπτομέρειες, όπως παραγωνίες, , το οίκημα, το μπαλκόνι, η πρόσβαση)

2. επιμέτρηση του χώρου. Προσέχουμε πάντα να μετράμε τις μεγαλύτερες διαστάσεις του χώρου, καθώς τα ρολά έχουν 4μ. μήκος.  Προσοχή στις παραγωνίες . Η φορά των ρολών του συνθετικού χλοοτάπητα πρέπει να είναι πάντα ίδια, διαφορετικά θα έχουμε διχρωμίες και ορατές ραφές στο γκαζόν.  Τη βλάστηση που βρίσκεται μέσα στο χώρο που θα τοποθετηθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας τη μετράμε, και το κομμάτι που θα αφαιρεθεί το θεωρούμε φύρα στο γκαζόν. Εάν δεν υπάρχει σημείο που μπορεί να τοποθετηθεί με την ΙΔΙΑ φορά, το θεωρούμε άχρηστο και το πετάμε.

Οι χωματουργικές εργασίες που πρέπει να γίνονται σε κάθε χώρο πριν την τοποθέτηση του συνθετικού γκαζόν είναι συγκεκριμένες. Το δάπεδο για να τοποθετηθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας πρέπει να είναι ίσιο, σκληρό, και με κλίσεις για να αποστραγγίζει κάθετα και οριζόντια. Δίνουμε μια φυσική, ομαλή κλίση στο χώρο, σε μια κατεύθυνση. Το γεωύφασμα και τα οικοδομικά υλικά προηγούνται, σε μια υπόβαση με δυο στρώσεις από χαλίκι ή γαρμπίλι έως και 5 πόντους και μία στρώση με άμμο οικοδομική 5εκ. πάχος. Ο συνθετικός χλοοτάπητας έχει τρύπες για να αποστραγγίζει κάθετα, 60λτρ./μ2 το λεπτό. Το συνθετικό γκαζόν δεν μονώνει ένα χώρο ούτε όμως λόγω αυτού, προκαλούνται υγρασίες.

Αφού πατηθούν, συμπυκνωθούν, και λειανθούν τα οικοδομικά υλικά, τοποθετούμε την οριοθέτηση περιμετρικά του συνθετικού χλοοτάπητα. Η εταιρεία μας σας δίνει πολλές επιλογές οριοθέτησης, όπως τα φραχτάκια rollbar, ξύλινος πάσσαλος, ecoboard 100%, λαμαρίνα, πλαστικό έλασμα, κράσπεδο κήπου. Ανατρέξτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα για να κάνετε τις αγορές σας.

TIP: Ο συνθετικός χλοοτάπητας πρέπει πάντα να ξεχωρίζει από το φυσικό γκαζόν ή το χώμα για να αποφεύγονται πολλά προβλήματα στις υποδομές του. Ο κήπος δείχνει πολύ όμορφος και καλαίσθητος με την οριοθέτηση.

Εφόσον γίνουν όλα αυτά τα βήματα, πλέον ο χώρος είναι έτοιμος να υποδεχτεί το συνθετικό γκαζόν.  Η τοποθέτηση του γκαζόν γίνεται από  τα εξειδικευμένα συνεργεία μας. Τα υλικά τοποθέτησης που χρησιμοποιούνται καθώς και η άμμος χαλαζιακή που γεμίζει το γκαζόν, συμμορφώνονται πλήρως όλες τις πιστοποιήσεις και  τα στάνταρντ ασφαλείας.

Καλέστε μας να κλείσετε τη μέτρηση στο χώρο σας, χωρίς καμία χρέωση προς εσάς.